Modesty 30′

Gebaseerd op een van de grootste gaffelkotters combineert de Amerikaanse Pilot Cutter Modesty 30′ een klassieke stijl met de meest recente nautische architectuur en moderne materialen. De elegante accommodatie onderdeks en de ruime cockpit garanderen een comfortabele en perfecte zeildag.

Ontwerper Ing. Dick Koopmans is een beroemd nautisch architect van mooie, zeewaardige jachten. Zijn ontwerp “Modesty 30” met de robuuste bouw en het degelijke tuigage, heeft zijn waarde bewezen in meerdere stormen op zee.
Het open, ruime dek zonder opbouw (flushdeck) en de zeer grote, functionele cockpit bieden alles voor comfortabel zeilen. Een picknick met heerlijk eten, een goed glas wijn en een paar vrienden; alles voor een perfecte dag aan boord. Benedendeks vindt men een eenvoudig maar comfortabel interieur dat slaapplaats biedt aan vier personen.

De Dracon zeilen – grootzeil, yankee en staysail – zijn gemaakt door de Nederlandse zeilmaker Molenaar. Het schip is gaffelgetuigd en heeft een houten mast en giek.
Het kielmidzwaard wordt hydraulisch elektrisch bediend vanuit de kuip. Zo kan de diepgang verminderd worden van 210 cm tot 90 cm, waarmee u zonder moeite mooie, ondiepe baaien kunt binnen varen. Ook in getijdenwater kunt u de boot laten vastlopen, de kiel lift zichzelf.

Romp Hout / epoxy lattenbouw
Slaapplaatsen 4
Lengte 9,00 m
Breedte 2,95 m
Diepgang 0,90/2,10 m
Verplaatsing 4800 kg
Motor 30 pk / 2,1 kw Yanmar