Tradewind Atoll

De Tradewind Atoll is de trots van de Tradewind range: een boot die veel meer biedt dan de lengtemaat doet vermoeden. Niet alleen de traditionele uitstraling maar vooral de zeewaardigheid en de opmerkelijke binnenruimte zijn – gezien de lengte – opmerkelijk. Want de Atoll is een zeilkotter van ‘slechts’ 7,62 meter over de stevens.

De Atoll is heel veel boot voor een 25 voeter: een dubbel bed in de punt, een kajuit met stahoogte die ruimte biedt aan een navigatiehoek, een kombuis, twee extra slaapplaatsen en veel bergruimte. Er is ook nog plaats voor een natte cel en buiten in de ruime kuip bevinden zich twee grote bakskisten. De boot heeft een binnenboord diesel en is zelfs voorzien van het CE-A keurmerk, wat wil zeggen dat ze geschikt is voor het zeilen over alle wereldzeeën.

Het oorspronkelijk  Amerikaanse ontwerp ging uit van een stalen schip. Het uiteindelijk resultaat is een polyester zeilkotter, welke maar 1,25 meter diep steekt, waardoor vele wateren toegankelijk worden. Het behoud van de originele rompvorm, de multi-knikspant, betekent veel ruimte aan de binnenzijde en goede eigenschappen wat het zeilen betreft. Onder helling nestelt de boot zich heel stabiel op de bovenste knik, waardoor bovendien de waterlijn wordt verlengd en een aangename aan de windse snelheid binnen bereik ligt.

Romp Polyester
Slaapplaatsen 4
Lengte over dek 7,62 m
Breedte 3,0 m
Diepgang 1,25 m
Stahoogte 1,9 m
Zeiloppervlakte 39,5 m²
Ballast 2.032 kg
Waterverplaatsing 4.673 kg
Waterverplaatsing/ballast ratio 43 %
Motor merk Yanmar 3YM20 (21pk) indirect gekoeld
Richtprijs €  169.000,-

Tests:
Waterkampioen, (NL)
Via Boten (NL)
Spiegel der Zeilvaart (NL)
Sailing Today (EN)
Palstek (DE)
Segeln (DE)

Video: