Tradewind Islander

De zeilkotter Tradewind Islander is met zijn twee meter extra lengte het grote broertje van de Atoll. Deze twee meter worden direct duidelijk bovendeks, maar betekenen vooral in de boot heel veel leef- en bergruimte.

De originele rompvorm, de multi-knikspant, brengt binnen nog meer ruimte en wat de boot betreft goede zeileigenschappen met zich mee. Aan de wind ligt de boot rustig op één oor op de bovenste knik, die de waterlijn verlengt en aan de wind een aangename snelheid geeft. De boot heeft net als alle Tradewind modellen het CE-A keurmerk, wat wil zeggen dat ze geschikt is voor het zeilen over alle wereldzeeën.

De Tradewind zeiljachten staan bekend om hun traditionele uitstraling en degelijke bouw. De polyester romp – gebouwd volgens de ‘hand-lay-up’-methode – is stijlvol afgewerkt met mahoniehout, rvs of brons en leer. Zowel aan dek als in de kajuit wordt een klassieke sfeer gecreëerd. Het interieur doet oude tijden herleven: de dubbele kooi in de voorkajuit met toilettafel, de grote hangkast, de hoofdkajuit met twee zit-/slaapbanken, de loodskooi, de ruime kombuis, een full size navigatieruimte en overal heel veel bergruimte. Uiteraard is er een natte cel met toilet en douche mogelijkheid, gefabriceerd uit één polyester mal, dus makkelijk schoon te houden. Er is voldoende ruimte om twee afsluitbare hutten of een extra hondenkooi te creëren.

De hoogwaardige materialen waarmee de Islander wordt gebouwd, garanderen een minimum aan onderhoud. Het dek van de zeilkotter is bijna geheel voorzien van “Treadmaster” anti-slip materiaal, wat de veiligheid aan dek enorm versterkt. Verder wordt er veel met rvs en massief teak gewerkt. Ook mast, gaffel en boegspriet zijn voorzien van rvs beslag. De boot heeft een diepe, comfortabele kuip met grote bergruimten.

Romp Polyester
Slaapplaatsen 5
Lengte over dek 9,63 m
Breedte 3,52 m
Diepgang 1,77 m
Stahoogte 1,9 m
Zeiloppervlakte 65,61 m²
Ballast 3.750 kg
Waterverplaatsing 9.760 kg
Waterverplaatsing/ballast ratio 43 %
Motor merk Yanmar 40 pk
Richtprijs €   295.000,-

Video:
video ruimte