Wadvogel – 1963

Wadkrabber II - 1

Unieke waddenzeiler naar ontwerp van Maurice Griffiths.
€ 12.900,- euro

Bouwjaar 1963
Romp Staal
Type One off, langkieler, torentuigage
Lengte 7 m
Breedte 2,5 m
Diepgang 1 m
Slaapplaatsen 4
Minimaal gewicht 3000 kg
Brandstoftank 25 lt
Motor merk Bukh Diesel 1982 DV10
Motor vermogen 1 cilinder, 10 pk

Zeer goed onderhouden; een beauty en eye-catcher.
De Wadvogel is een prachtige en unieke waddenzeiler, origineel ontworpen door de beroemde Maurice Griffths, naar design van de houten “Wild Duck”. In Nederland getekend en in staal gebouwd door Ben Bouma. De Wadvogel is een uitgekiend ontworpen schip dat het uitstekend doet op het Wad, de meren en de Zeeuwse wateren. Door de langkieler valt ze gemakkelijk droog en is ze ondiep genoeg voor de meeste wantijen. Ze zeilt prima singlehanded maar ook met een bemanning van 3-4 personen.

De Wadvogel bezeilt al meer dan een halve eeuw het Lauwersmeer, de Nederlandse en Duitse wadden en de Oostzee. Het klassieke karakter van het schip is geheel behouden gebleven: er wordt gekookt op twee optimus branders, petroleumlampen zorgen voor het licht, de vaarboom geeft de diepte aan en de snelheid haal je uit een kruispeiling. Teaken dek en kuip. Het interieur is sfeervol en scheeps met veel hout, ruime kajuithoogte door het bakdek, twee langsbanken/kooien en een tweepersoonskooi in de punt.

Zeilgardarobe: katoenen lichtweer fok, halfwinder, witte werkfok, stormzeil, Dacron grootzeil.

Het schip is in de afgelopen jaren vakkundig gerestaureerd. In 2014 heeft ze een nieuw houten dakluik (essen/eiken) gekregen en is onderwaterschip gestraald en gecoat (2 lagen epoxy primer en antifouling). In 2016 is een nieuwe houten mast (massief origon pine, langszijdig verlijmd) geplaatst en is het teaken dek opnieuw gekit. Het buiten-verfwerk is in 2017 geheel opnieuw gedaan.

Uitrusting: handmarifoon (Cobra marine MR HH325VP EU)), vuurpijl, handfakkel, kompas, 2 peilcompassen, zeekaarten Ijsselmeer en Wadden (NL/Duits), combicover kaarthouder, petroluem kachel, roeispanen, pikhaak, vaarboom, maststrijkintsallatie, volledige gereedschapset hout/metaal/zeil, voorraad verf/olie/petroleum/vet, anker met 25m ketting, reserve anker met 25m lijn, sleeplijn, walstroom, diverse lijnen/landvasten, reserve vallen, keukengerei, radio, led-campinglamp, 2 petroleumlampen, ankerlicht, radarreflector, ankerboei, -bal en stoomkegel, loopplank, zwemtrap, diverse dekzeilen, winteruitrusting (dekzeil en giek), watertanks (vast 30, los 10 liter), branddeken, blusser, uitgebreide documentatie, originele bouwtekeningen.

Contactgegevens:
LION CLASSICS
Walsoordensestraat 11A
4588 KA WALSOORDEN
Nederland
tel: + 31(0)114.681127
fax: + 31(0)114.681844
gsm: +31 (0)621.718481
email: info@lionclassics.nl